Anadolu Efes oštro kažnjen zbog napuštanja terena
Foto: EPA

Turski košarkaški savez kaznio klub i čelne ljude

Anadolu Efes oštro kažnjen zbog napuštanja terena

D. Rakanović

Turski košarkaški savez oštro je kaznio Anadolu Efes zbog napuštanja terena u trajanju od šest minuta tokom 3. utakmice polufinala Turske lige protiv Bešiktaša. 

Košarkaši i stručni štab Efesa su napustili parket u 18. minuti susreta nezadovoljni sudijskim odlukama. 

Anadolu Efes je dobio kaznu od minus tri poena za narednu sezonu Turske lige, uz to klub je kažnjen sa 70.000 lira (oko 17.600 eura). 

Dakle, Efes će naredne sezone ući u šampionat sa hendikepom od tri izgubljene utakmice. Ovakva kazna je do sada nezapamćena u istoriji tamošnjeg prvenstva. 

Osim toga, predsjednik kluba Tuncay Ozilhan i generalni menadžer Alper Yilmaz suspendovani su na četiri mjeseca i moraju platiti po 40.000 lira (10.000 eura) zbog neprimjerenog ponašanja. 

Podsjetimo, Anadolu Efes je pogotkom Derricka Browna uz zvuk sirene donio pobjedi i spasio svoj tim od ispadanja iz polufinala. Bešiktaš sada vodi sa 2:1, prva ekipa koja stigne do tri pobjede će izboriti plasman u finale u kojem je već novi prvak Evrope Fenerbahče.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi