Anadolu Efes savladao Unics Kazan

Euroliga, grupa A, 1. kolo

Anadolu Efes savladao Unics Kazan

E. Škorić

Anadolu Efes je u prvom kolu grupe A Eurolige savladao Unics Kazan rezultatom 82:76.

Anadolu je u Istanbulu, u meču koji se smatrao dosta neizvjesnim, ipak lako došao do pobjede. 

Domaćin je 8:0 serijom otvorio večerašnji meč, ali je sredinom prve dionice Unics stigao do preokreta, u finišu je vodio 19:17, ali je prva četvrtina ipak završena 20:19 vodstvom Efesa, koji je dominirao u drugoj četvrtini.

Prave domaći 7:0 seriju i dolaze do 30:19 prednosti. Imali su i plus 12 u jednom trenutku (44:32), a sa 11 poena prednosti okončano je prvo poluvrijeme. Anadou je bio bolji i u trećoj četvrtini. Rekordnih plus 18 domaći su imali nakon tri minute igre u trećoj dionici (54:36).

Konačan rezultat poslije 30 minuta igre glasio je 64:52. Kako su se stvari odvijale, može se reći da je Unics donekle izborio dobar rezultat pred zadnjih 10 minuta igre.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Unics je pružao dobar otpor zadnju četvrtinu, uspijevali su gosti iz Kazana da se primaknu i ispod 10 poena razlike, ali nisu uspjeli napraviti potpuni preokret.  Draper je pogodio dvije trojke baš u trenucima kada su se gosti primakli na šest poena zaostatka.

Draper sa 16, Krstić sa 15 i Janning sa 12 predvodili su Turke, dok su kod Rusa najbolji bili Langford sa 19, odnosno White sa 13, Jerrells sa 11 i Fischer sa 10 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.