Anadolu Efes siguran u Novgorodu

Odigrana prva utakmica današnjeg programa Eurolige

Anadolu Efes siguran u Novgorodu

Odigrana je prva utakmica današnjeg programa četvrtog kola Eurolige, a Nižnji Novgorod na svom terenu poražen je od Anadolu Efesa rezultatom 76:66. 

Domaćin je držao priključak samo u prvoj četvrtini, a gosti su nakon deset minuta igre imali šest poena prednosti. Rezultat je glasio 21:15. 

U nastavku prvog poluvremena ekipa Dušana Ivkovića bila je mnogo bolji protivnik. Efes je limitirao Nižnji na samo devet poena i drugu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 21:9. Na poluvrijeme su Turci otišli sa vodstvom 42:24. 

Gosti iz Istanbula sačuvali su prednost i u trećoj četvrtini susreta, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 65:45. Nižnji je u finišu susreta uspio smanjiti zaostatak na samo šest poena, ali je to sve što je domaćin uradio. Gosti su slavili rezultatom 76:66. 

Najefikasniji u redovima Anadolu Efesa bio je Dario Šarić sa 18 postignutih poena. Kod domaćina 19 poena postigao je Rochestie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.