Anadolu Efes velikim preokretom do pobjede nad Unicajom

Anadolu Efes velikim preokretom do pobjede nad Unicajom

Malo ko je na poluvremenu utakmice između Anadolu Efesa i Unicaje mogao naslutiti da će domaći tim ostvariti pobjedu. Iako je španski tim na poluvremenu imao vodstvo od petnaest razlike, Efes je uspio preokrenuti rezultat i slaviti sa 74:70.

Sjajno je Unicaja ušla u meč i već nakon prve četvrtine je imala prednost od 23:15. Gdje su stali u prvoj, nastavili su i u drugoj dionici kada se prednost popela na +15. Bilo je 49:34.

Kao da je neki drugi tim zaigrao u drugom poluvremenu. Efes je u trećoj dionici razbio Unicaju i uspio izjednačiti rezultat uoči posljednje četvrtine. Turski tim je bio u sjajnom ritmu i povisio je prednost na +6, ali se Unicaja pred kraj uspjela vratiti na jedan poen zaostatka. Ipak, presudila je koncentracija domaćih koji su na kraju slavili sa četiri poena razlike.

Matt Janning je sa 17 poena bio najefikasniji igrač utakmice. Uz njega, sjajni su bili Draper, Perperoglu i Osman, koji je odigrao sjajno u završnici. Sa druge strane, Kuzminskas i Golubović su imali po 10 poena, a Thomas 9.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Anadolu Efes - Unicaja 74:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije