Antalija bez SP-a 2010.
Antalija, turističko mjesto u Turskoj

Zbog problema u organizaciji

Antalija bez SP-a 2010.

Čini se kako je turska Antalija izgubila domaćinstvo predstojećeg Svjetskog prvenstva u košarci, a razlog su problemi u izgradnji objekata.

Zbog toga su organizatori takmičenja odlučili da četvrti grad domaćin, pored Ankare, Istanbula i Izmira, bude Kayseri.

Informaciju prenosi B 92.

»Vjerujemo da će grad Kayseri biti odličan domaćin, jer ispunjava sve što je potrebno za organizaciju ovakvog događaja. Ima novu sportsku arenu, internacionalni aerodrom i nekoliko hotela sa pet zvezdica. Antalija nije bila u mogućnosti ispuniti uslove i na kraju nismo imali izbora pa smo se odlučili za drugi grad», istakao je prvi čovjek Turske košarkaške federacije, Turgaj Demirel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.