Antetokounmpo: Trebalo je na dvojku da krenem ranije
Foto: EPA

Prva zvijezda Bucksa nakon ispadanja iz play-offa

Antetokounmpo: Trebalo je na dvojku da krenem ranije

D. Rakanović

Zvijezda Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo izjavio je nakon ispadanja iz play-offa od Raptorsa da je ponosan na svoje saigrače i da su uradili sjajan posao tokom cijele sezone.

Raptorsi su slavili sa 4:2 u seriji i plasirali se u polufinale Istočne konferencije gdje će igrati protiv branioca titule Cleveland Cavaliersa.

“Bio sam izuzetno umoran, ali su me motivisali saigrači i navijači, samo sam želio da uradim sve što je moguće kako bismo pobijedili, ali nisam samo ja bio umoran, svi smo bili. Ponosan sam na svoje saigrače i na trenere, na cijeli tim, mislim da smo uradili sjajan posao tokom cijele sezone“.

Bucksi su bili na korak od nevjerovatnog preokreta. Nadoknadili su zaostatak od 25 poena, u jednom momentu i poveo (80:78), ali su Raptorsi na krilima DeRozana izvukli pobjedu (92:89).

“Niko ne želi da poslednju utakmicu u sezoni izgubi sa 25 poena razlike, tako da smo rekli: ’Ne, moramo da se borimo’. To smo i učinili i o tome smo razgovarali i prije utakmice, da se borimo do kraja nezavisno od rezultata. Nažalost, nismo uspjeli da pobijedimo“.

U posljednjem napadu Bucksa grčki košarkaš je zakucao na tri sekunde prije kraja za zaostatak Bucksa od jednog poena, a Milwaukee više nije imao time-out. 

“Željeli smo da postignemo trojku... Trebalo je na dvojku da krenem ranije, imao sam prostor, ali nisam ga iskoristio jer smo željeli trojku. Poslije sam ipak krenuo, ali kažem, trebalo je ranije“, rekao je Antetokounmpo.

Posjlednji napad Bucksa i grešku Antetokoumpa pogledajte u video prilogu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije