Antetokounmpo: Želim biti najbolji košarkaš u istoriji

Zvijezda Bucksa ima velika očekivanja

Antetokounmpo: Želim biti najbolji košarkaš u istoriji

D. Rakanović

Zvijezda Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo izjavio je da želi biti najbolji košarkaš u istoriji. 

Saigrač našeg Mirze Teletovića rekao je i da želi osvojiti NBA prstven sa Bucksima. 

"Ne želim da zvučim arogantno, ali imam najviše moguće ciljeve. Želim da budem prvak sa Bucksima, da budem MVP, da budem dio najboljih 50 svih vremena, da budem najbolji košarkaš u istoriji", izjavio je Antetokounmpo, prenosi Eurohoops.net.

Antetokounmpovi roditelji su nigerijski imigranti, ali on sebe smatra Grkom. 

"Niko ne može da kaže da nisam Grk. Ne znam ni za šta drugo u svom životu. Nikad nisam bio u Nigeriji. Mi smo djeca od 11 miliona Grka. Naravno, želim da posjetim Afriku, želim da pomognem djeci da dobiiju šansu u životu, kao što sam ja u SAD", poručio je Antetokounmpo. 

Ovaj 22-godišnji igrač izabran je kao 15. pik na drftu 2013. godine. 

Tokom prošle sezone prosječno je postizao 22,9 poena, 8,8 asistencija i 5,4 skokova.Vodio je Buckse do play-offa, ali su ispali u prvom krugu od Toronta sa 4:2 u seriji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije