Anthony srušio 'svoje', Westbrookov triple-double

Oklahoma savladala New York

Anthony srušio 'svoje', Westbrookov triple-double

Košarkaši Oklahome su na svom parketu savladali New York rezultatom 105:81 i tako na najbolji način otvorili sezonu od koje mnogo očekuju.

Ova utakmica bila je posebno zanimljiva jer su za Thundere u NBA ligi debitovali Paul George i Carmelo Anthony, koji se susreo sa timom u kojem je proveo proteklih šest godina. Dvije nove zvijezde su, uz standardno dobrog Russella Westbrooka, dale veliki doprinos prilično laganoj pobjedi u Chesapeake Energy Areni i pokazali da će biti dobar udarni trio jedne nove Oklahome u ovoj sezoni. 

Domaći tim je od starta utakmice bio u prednosti, ali mu Knicksi nisu dozvoljavali da se odlijepi. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 27:24, a gosti su u egalu bili sve do rezultata 42:42 kada počinje velika serija Oklahome, koja zahvaljujući 11:0 odlazi na odmor sa lijepom prednošću (53:42).

Dileme oko pobjednika razrješene su u trećoj četvrtini koju je Oklahoma završila sa 20 poena prednosti (79:59), da bi u posljednjoj dionici domaći mirno priveli posao kraju i slavili sa 105:84.

Prvo ime utakmice bio je fantastični Russell Westbrook, koji je sezonu otvorio triple-doubleom. Najveća zvijezda Thundera je meč završila sa 21 poenom, 16 asistencija i 10 skokova. Najefikasniji je bio Paul George sa 28 poena, dok je Carmelo Anthony svom bivšem klubu postigao 22 poena.

U New Yorku je bez konkurencije bio Kristaps Porzingis sa 31 poenom i 12 asistencija i, ako se po jutru dan poznaje, Latvijac bi ove sezone mogao igrati 'sam protiv svih'. Samo je još Enes Kanter bio dvocifren i to sa tačno deset postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi