Anthony u posljednjoj sekundi srušio Philadelphiju

Uzbudljiva noć u NBA ligi

Anthony u posljednjoj sekundi srušio Philadelphiju

U najjačoj ligi na svijetu sinoć je odigrano osam mečeva.

Aktuelni prvak Cleveland poražen je na svom parketu od ekipe Chicaga rezultatom 117:99.

Cavaliersi u ovom susretu nisu mogli računati na svog najboljeg igrača LeBrona Jamesa, a u njegovom odsustvu najbolji je bio Kyrie Irving sa 34 poena, devet skokova i sedam asistencija. Ipak, ni njegova fenomenalna partija nije bila dovoljna za pobjedu Cavsa.

Na drugoj strani izdvojili su se Jimmy Butler sa triple-double učinkom (18 poena, 10 skokova, 10 asistencija) i Dwyane Wade kojem je nedostajao jedan skok za triple-double - 20 poena, 10 asistencija i 9 skokova.

New York je u uzbudljivoj utakmici u Madison Square Gardenu savladao Philadelphiju sa 110:109, a pobjedu domaćinu donio je Carmelo Anthony košem u posljednjoj sekundi.

Upravo je Anthony bio najefikasniji igrač utakmice sa 37 poena i šest uhvaćenih lopti. Jahlil Okafor je za goste ubacio 28 koševa i tome dodao 10 skokova, a double-double učinak imali su i Dario Šarić (19 poena, 15 skokova) i Robert Covington (20 poena, 10 skokova).

Ekipa Houstona je u Toyota Centru bila bolja od Minnesote (142:130).

Rocketsi su u svojim redovima imali osmoricu dvocifrenih igrača. Prednjačio je James Harden sa 24 poena i deset asistencija, dok je Ryan Anderson ubacio 18 koševa. Najefikasniji kod gostiju bio je Karl-Anthony Towns sa 37 poena i 22 skoka, a Andrew Wiggins je meč završio sa 30 koševa.

Ostali rezultati:

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 85:99

Orlando Magic - Atlanta Hawks 105:86

Miami Heat - Indiana Pacers 113:95

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 96:83

Golden State Warriors - Brooklyn Nets 112:95

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi