Arenas pred sudom izjavio da je kriv
Arenas je u sudnici bio miran i suzdržan, a na pitanja je odgovarao sa "Yes, Sir" i "No, Sir"

Agent Zero bi mogao u zatvor

Arenas pred sudom izjavio da je kriv

M. Skaka

Gilbert Arenas optužen je zbog nelegalnog nošenja pištolja bez dozvole, pa će pred njime, uz sve probleme koje je napravio za svoju košarkašku karijuru, biti i suđenje koje je na odličnom putu da postane medijski cirkus.

Gotovo sigurno, ovo za Arenasa znači i kraj ugovora sa Washingtonom. Agent Zero imao je još četiri godine ugovora sa Wizzardsima, a onda mu se osmijehnulo pet godina u zatvoru. Odličan potez!

Advokati Gilberta Arenasa i tužioci dogovorili su pogodbu u ovom slučaju. Arenas je u petak priznao da je kriv, a za uzvrat tužioci su pristali da neće tražiti kaznu veću od šest mjeseci u zatvoru. Arenas će se braniti sa slobode do izricanja presude koje bi se trebalo desiti 26. marta. Ono što je važno napomenuti jeste da pogodba ne vezuje i sudiju, Roberta E. Morina, koji u ovom slučaju imapravo izreći kaznu i do 5 godina zatvora.

Uz gotovo siguran zatvor, za Arenasa ovaj incident označiće i niz finansijskih problema. Njegov 111 miliona dolara vrijeda ugovor je pod znakom pitanja, obzirom da su mu ostale još četiri godine u dresu Washingtona, a trenutno je pod suspenzijom na neodređeno vrijeme. Dodatno, još u petak Adidas je objavio prekid sponzorstva za Agentom Zero koje traje od 2003. Godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti