"Argentina je igrala ragbi, a ne košarku"

Hrvatski selektor nakon poraza

"Argentina je igrala ragbi, a ne košarku"

Selektor košarkaške reprezentacije Aco Petrović bio je nezadovoljan suđenjem u duelu sa Argentinom, ali i ponašanjem pojedinih igrača.

Petrović je istakao da je neshvatljivo da su sudije dopustile izrazito grubu igru Argentinaca, pogotovo u drugom poluvremenu.

"U drugom periodu Argentina je igrala ragbi, a ne košarku. Suđenje većim dijelom meča nije imalo smisla. Takođe, nasjeli smo na njihovi prljavu igru i uz to smo zaradili pet tehničkih grešaka. Ja mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zamijeniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine jeste glupost i to se ne radi", rekao je Petrović.

Hrvatsku u trećem kolu očekuje duel sa Brazilom, a taj meč na programu je sutra od 19.15 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi