Armani doveo Petraviciusa

Armani doveo Petraviciusa

A. Beganović

Talijanski košarkaški viceprvaci, košarkaši Armani Jeansa, dobili su veliko pojačanje pod koševima. Naime, novi košarkaš Armanija je litvanski reprezentativac i sada već bivši igrač Lietuvos Rytasa, Marijonas Petravicius.

Petravicius je prošle sezone bio jedan od najznačajnijih igrača Lietuvosa u pohodu na četiri trofeja, no Litvanci mu nisu mogli ponuditi izdašniji ugovor od onog koji je ponudio Armani, pa je sjajni centar promijenio klub.

U prošloj sezoni Lietuvos je osvojio Eurokup, baltičku ligu, litvansko prvenstvo i kup Litve, a Petravicius je u domaćem prvenstvu prosječno postizao 14 poena i imao 6,2 skoka, dok je u Eurokupu bilježio 12,9 poena i 6,1 skok u prosjeku.

Osim Lietuvosa u dosadašnjoj karijeri Petravicius je nastupao još za Ventspils, Oostende i njemački Mitteldeutscher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.