Armani u posljednjoj dionici slomio otpor Bamberga

Euroliga, 8. kolo

Armani u posljednjoj dionici slomio otpor Bamberga

E. Ganibegović

Košarkaši Armanija su večeras u okviru osmog kola Eurolige odmjerili snage sa Bambergom i na kraju su upisali ne tako laku pobjedu rezultatom 71:62.

Početak meča je pripao gostima koji su već nakon prve dionice imali prednost od tri poena razlike, 13:16.

Nije se mnogo toga promijenilo ni u nastavku meča kada ekipa iz Njemačke nastavlja sa dobro igrom i povećava svoje vodstvo na osam poena razlike pa se na odmor otišlo rezultatom 27:35.

U trećoj četvrtini se igralo koš za koš, te se nije mnogo toga promijenilo, međutim pitanje pobjednika je riješeno u posljednjoj dionici kada su domaćini igrali fantastično i tako slavili.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Armani je do pobjede predvodio Curtis Jerrells sa 12 poena, a kod gostiju je dobru utakmicu odigrao Dorell Wright koji je brojao do 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi