Armejci fantastične igre potvrdili u Nokia Areni

CSKA Moskva slavila protiv Maccabija

Armejci fantastične igre potvrdili u Nokia Areni

Košarkaši Maccabija večeras su na svom terenu u okviru posljednjeg kola TOP 16 faze Eurolige dočekali CSKA Moskvu. Gosti su slavili rezultatom 81:76. 

Prvih deset minuta pripalo je Armejcima koji su ovaj period igre riješili u svoju korist rezultatom 23:17. U nastavku susreta mnogo bolja igra domaćina. Maccabi je u drugoj četvrtini slavio rezultatom 28:19 i na odmor otišao sa tri poena prednosti.

U trećoj četvrtini igra koš za koš, a košarkaši iz Tel Aviva u posljednjih deset minuta ulaze sa četiri poena prednosti. U posljednjoj četvrtini utakmice u Nokia Areni vidjeli smo preokret gostiju. CSKA je ovaj period riješio u svoju korist rezultatom 22:13 i na kraju slavio rezultatom 22:13. 

Najefikasniji u redovima Armejaca bio je Aaron Jackson sa 18 poena, dok je 14 dodao Sonny Weems. Na drugoj strani 15 poena postigao je Tyrese Rice, dok je 14 dodao David Blu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.