Armejci promarširali Berlinom

CSKA sigurna na gostovanju kod berlinske Albe

Armejci promarširali Berlinom

ALBA Berlin na svom terenu večeras je ugostila moskovski CSKA. Gosti su došli do očekivanog trijumfa rezultatom 84:68. 

Gosti su bolje otvorili susret, pa je nakon dvije minute igre ekipa iz Moskve imala prednost 8:2. Zadržali su gosti vodstvo nakon prvih deset minuta susreta, a rezultat je glasio 21:17 za Armejce. 

Ista slika i u drugoj četvrtini, ali i mnogo efikasnija košarka. Domaćin je na odmor otišao sa šest poena zaostatka, a rezultat u Berlinu glasio je 44:38 za CSKA. 

Prednost gostiju nastavila je rasti i u drugom poluvremenu susreta, pa je CSKA nakon 30 minuta igre imala prednost 62:50. Zadržali su Armejci prednost do kraja susreta i upisali trijumf rezultatom 84:68. 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Saša Kaun sa 16 poena, dok su po 15 dodali Miloš Teodosić i Sonny Weems. Kod domaćina najefikasniji je bio Reggie Redding sa 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.