Armejci srušili Zelene u prvoj utakmici četvrtfinala

Košarkaška Euroliga

Armejci srušili Zelene u prvoj utakmici četvrtfinala

Moskovski CSKA večeras je na svom parketu dočekao atinski Panathinaikos u okviru četvrtfinala košarkaške Eurolige. 

Prvih deset minuta susreta pripalo je Armejcima koji su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 21:14. U drugoj četvrtini igralo se koš za koš, a domaćin je na odmor otišao sa vodstvom 40:33. 

Zeleni su se vratili u drugom poluvremenu. Domaćin je treću četvrtinu izgubio rezultatom 23:18, pa je ekipa Ettorea Messine u posljednjih deset minuta ušla sa samo dva poena prednosti. Gosti su to uspjeli nadoknaditi, pa je utakmica otišla u produžetak. U dodatnih pet minuta bolje se snašao domaćin i na kraju slavio rezultatom 77:74. 

Najefikasniji kod domaćih bio je Sonny Weems sa 21 poenom, dok je 17 dodao Victor Khryapa. Na drugoj strani po 14 poena ubacili su Mačiulis i Lasme. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.