Armenija pobijedila i Švedsku

Pretkvalifikacije za SP

Armenija pobijedila i Švedsku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Armenije pobijedila je Švedsku 82:69 u susretu 2. kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Švedska je bolje ušla u ovaj meč. Nakon pet minuta igre imali su šest poena prednosti (7:13) i činilo se kako meč već na otvaranju ide na njihovu stranu.

Međutim, to se nije desilo. Istina, Švedska je imala konstantno vodstvo. Nakon prvih 10 minuta igre imali su prednost (21:23), ali tokom većeg dijela prvog poluvremena igralo se koš za koš.

Odlične role imali su Boatright, Charabasz i Fischer koji su vodili Armeniju u ovom meču i na odmor ova selekcije odlazi sa poenom prednosti, 43:42.

Boatright fantastično otvara i drugo poluvrijeme. Na njegovim krilima Armenci prave seriju od 6:0 i po prvi put odlaze na sedam poena prednosti, 49:42.

Međutim, Šveđani nisu dopustili domaćoj selekciji da prelomi meč u tim trenucima. Odigrali su odličnu odbranu do kraja trećeg perioda, da bi poenima Lindqvista došli ponovo do vodstva 58:56 pred početak posljednje četvrtine.

Armenija je bolje ušla u četvrti period. Uspjeli su da stvore osam poena prednosti (70:62).

Švedska je zatim potpuno pala. Armenci su do kraja meča uspjeli da slome otpor protivnika i da dođu do pobjede, druge u pretkvalifikacijama.

Do pobjede je ovu selekciju vodio Ryan Boatright s 23 poena, Charbaszc je dodao 19, a Fischer 17 poena uz 12 skokova.

Kod Švedske Eriksson je ubacio 15 poena.

Kvalifikacije za SP, 2. kolo:

Armenija - Švedska 82:69 (21:23, 22:19, 13:16, 26:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi