Armenija slavila u Slovačkoj za korak bliže kvalifikacijama

Pretkvalifikacije za Sp

Armenija slavila u Slovačkoj za korak bliže kvalifikacijama

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Armenije pobijedila je kao gost Slovačku 92:78 u susretu 4. kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Predvođeni sjajnim Ryanom Boatrightom Armenci su odigrali još jedan odličan meč. Pokazali su da su mnogo kvalitetniji od Slovaka i došli su do treće pobjede u pretkvalfikacijama.

Slovačka je konkurentna bila samo u prvoj dionici (22:21), ali već do poluvremena Armenci odlaze na 13 poena prednosti, 33:46.

Nastavak je donio izjednačenu košarku. Armenija je čuvala stečenu prednost i  nije dozvolila da se Slovaci vrate u meč. Na kraju su došli do važne pobjede koja bi im na kraju mogla vjerovatno donijeti plasman u kvalifikacije.

Ryan Boatright je i večeras predvodio Armeniju sa 22 poena, AJ Hess i Luke Fischer su dodali po 16, dok je kod domaće selekcije Batka ubacioo 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije