Aron Baynes narednu sezonu u Boston Celticsima
Foto: EPA

Australijanac potpisuje jednogodišnji ugovor

Aron Baynes narednu sezonu u Boston Celticsima

Boston Celticsi su uspjeli doći do dogovora sa iskusnim Australijancem Aronom Baynesom, pa će on sa Celticsima potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan 4.3 miliona dolara.

Baynes je u svojoj NBA karijeri nastupao za San Antonio Spurse i Detroit Pistonse.

U Detroitu je proveo protekle dvije sezone, a iako se nije uspio nametnuti kao ključni član te ekipe, u Bostonu očekuju da bi im ovaj 30-godišnji centar trebao pomoći u skoku, s obzirom da je to jedan od segmenata u kojima su se Celticsi navjiše mučili prethodnih godina.

Reprezentativac Australije je tokom svoje dvije sezone u Detroitu odigrao 156 utakmica, iako je svega tri puta bio starter, te je u prosjeku bilježio 5.6 poena, uz šut iz igre od 50.8% uspješnosti, i 4.6 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi