Ašik zbog teškog zdravstvenog stanja ne igra na EP
Foto: EPA

Još uvijek se bori s bakterijom

Ašik zbog teškog zdravstvenog stanja ne igra na EP

M. Šljivak

Košarkaš New Orleans Pelicansa Omer Ašik neće igrati za reprezentaciju Turske na Eurobasketu.

Ovaj 31-godišnji centar ima velikih problema sa zdravljem i apsolutno je nemoguće da se oporavi u narednih mjesec dana.

Ašikovo stanje je zaista ozbiljno. Bakterijska infekcija mu je potpuno iscrpila i uništila tijelo, te je sjajni košarkaš izgubio dosta kilograma u proteklih nekoliko mjeseci.

Infekcija koju je dobio zabranjuje mu bilo kakve sportske aktivnosti i prinuđen je mirovati, pa ga tako nećemo gledati na Evropskom prvenstvu.

Ašik je prošle sezone odigrao samo 31 meč za Pelicanse s kojima je 2015. godine potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 60 miliona dolara.

Turski košarkaš bi vrlo lako mogao i završiti karijeru, jer je njegovo stanje mu zabranjuje bilo kakve aktivnosti u narednim mjesecima i ko zna kada će opet moći na parket.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi