Atić u nemilosti trenera, Zack Wright "uništio" AEK

Liga prvaka

Atić u nemilosti trenera, Zack Wright "uništio" AEK

E. Škorić

U meču petog kola Lige prvaka za košarkaše Strasbourg je sa 80:78 savladao AEK iz Atine.

Utakmica je od početka do kraja bila na strani domaćina, no AEK-u je malo nedostajalo da na kraju slavi pobjedu iako je dobrim dijelom meča bio u dvocifrenom zaostatku.

Prvu je dionicu francuski tim dobio sa 19:11, a na poluvremenu je bilo 39:29. U trećoj četvrtini Strasbourg dolazi do maksimalnih 15 poena prednosti, ali gosti se vraćaju i sredinom zadnje dionice stižu do preokreta.

Iako su bili nadomak pobjede, na kraju je slavio Strasbourg u čijem timu je najbolji bio bivši bh. reprezentativac Zack Wright koji je ubacio čak 26 poena uz šest skokova i tri asistencije.  David Logan je ubacio 20 poena. 

U timu AEK-a najbolji je bio Šakota sa 19 poena, Green je ubacio 18. Bh. reprezentativac Edin Atić bio je u protokolu, no nije dobio niti minute, kao i njegov saigrač Moraitis, koji su jedini presjedili meč. 

Atić je i dalje u nemilosti trenera Sotirisa Manolopoulosa, koji nikako da mu da šansu da pokaže koliko može.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti