Atiću 25 minuta u pobjedi AEK-a nad CSKA

Prijateljski meč

Atiću 25 minuta u pobjedi AEK-a nad CSKA

S. Bošković

Košarkaši AEK-a upisali su pobjedu u prijateljskom susretu protiv CSKA iz Moskve rezultatom 78:69. 

Tim iz Grčke dominirao je tijekom čitavog susreta, a rezultat na poluvremenu je bio 43-29. Do kraja susreta AEK je samo održavao prednost i upisao pobjedu koja će im donijeti veliku dozu samopouzdanja na početku nove košarkaške sezone. 

Reprezentativac košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Atić igrao je 25 minuta u ovom susretu, a za taj period je uspio ubaciti tri poena, imati tri skoka i dvije blokade. 

Kod AEK najefikasniji je bio Sakota s 14 poena, dok je Mavroidis ubacio 13 poena. Ruse je predvodio Highins s 15, a Hines je dodao dva manje. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi