Atlanta bolja od Bostona, Wizardsi slavili protiv Knicksa

NBA liga

Atlanta bolja od Bostona, Wizardsi slavili protiv Knicksa

D. Rakanović

Atlanta Hawksi noćas su na svom parketu pobijedili Boston Celticse sa 123:116.

Domaći košarkaši su prelomili utakmicu već u drugoj četvrtini kada su stekli prednost od 16 poena. Boston je samo uspio da smanji razliku, a zaprijetili su u posljednjoj minuti kada su došli na samo pet poena minusa, ali do potpunog preokreta nisu mogli.

Ovim porazom Celticsa, gotovo je sigurno da će prvo mjesto na Istoku pred doigravanje osvojiti Cleveland Cavaliersi.

Atlantu je do pobjede nosio Paul Millsap sa 26 poena i 12 skokova. Tim Hardaway Jr. je dodao 23, Taurean Prince 20, a Dennis Schroder 18 poena.

U sastavu Celticsa se istakao Isaiah Thomas sa 35 poena. Jae Crowder je ubacio 24, a Marcus Smart 18 poena. 

Washington je u uzbudljivoj utakmici savladao New York na gostovanju rezultatom 106:103.

Utakmica je odlučena u posljednjim sekundama. Na ulasku u posljednji minut poenima Anthonyja New York je uspio da izjednači rezultat (101:101), ali već u narednom napadu Beal postiže trojku za tri poena razlike. Wizardsi prave faul nad Anthhonyjem i šalju ga na liniju slobodnih bacanja a on pogađa oba bacanja. Cijedili su Wizardsi napad do posljednjih sekunda, kada je Beal uspio da iznudi faul, te pogodi oba slobodna bacanja za 106:103 na nešto više od osam sekundi. New York je imao šansu da izbori produžetak, ali je Anthony promašio šut za tri poena. 

Bradley Beal je predvodio Wizardse sa 25 poena, John Wall je dodao 24, a Marcin Gortat 16 poena. 

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je postigao osam poena,uz šest skokova i jednu asistenciju za 31 minut u igri. 

Kod Knicksa se istakao Carmelo Anthony sa 23 poena. Justin Holiday je dodao 16, a Guillermo Hernangomez 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi