Atlanta konačno stigla do pobjede

WNBA

Atlanta konačno stigla do pobjede

Teme:

U WNBA ligi su sinoć odigrane dvije utakmice u kojima su pobjede upisale košarkašice Atlanta Dreama i Seattle Storma, koje su bile bolje od New York Libertyja i Tulse Shock.

Liberty je protiv Dreama pred kraj utakmice imao prednost, ali je Dream serijom 11:0 stigao do preokreta i prve pobjede nakon četiri uzastopna poraza (82:75). Tri minute prije kraja Liberty je vodio sa 72:71, ali sve do zvuka sirene i trice Mitchellove nisu postigli poene.

Angel McCoughtry je kod Dreama odigrala sjajnu utakmicu upisavši 28 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Iziane Castro je dodala 21 poen, a Erika de Souza 14 poena i 10 skokova. Kod Libertyja je prvo ime bila Cappie Pondexter sa 28 poena.

Lauren Jackson je sa 16 poena i 9 skokova predvodila Seattle do pobjede nad Tulsom rezultatom 75:59. Stormu je ovo bila dvadeseta pobjeda u ovoj sezoni čime su postali tek drugi tim u historiji lige koji je ostvario start 20-2, a peti tim koji je tri sezone zaredom imao 20 i više pobjeda. Shanna Crossley je kod Tulse upisala 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.