Australci odabrali igrače za Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Bez Millsa u Španiji

Australci odabrali igrače za Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Australije Andrej Lemanis odabrao je 12 igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Španiji ovog ljeta.

Australci će u Španiji imati vrlo respektabilan sastav s nekoliko NBA igrača i uz nekoliko dobro poznatih imena u evropskoj košarci. 

Na spisku nema jednog od najboljih igrača ove selekcije Pattyja Millsa...

Lemanis se odlučio za ovih 12 igrača:

Matthew Dellavedova (Cleveland), Adam Gibson (Adelaida), Dante Exum (Utah), Chris Goulding (Zaragoza), Ryan Broekhoff (Bešiktaš), Joe Ingles (Maccabi Tel Aviv), Brad Newley (Gran Canaria), Cameron Bairstow (Chicago), Brock Motum (Bologna), Aron Baynes (San Antonio), David Andersen (Strasbourg), Nathan Jawai (Galatasaray).

Australija će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi D, a protivnici su im selekcije Litvanije, Angole, Južne Koreje, Slovenije i Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.