Australija protiv Litvanije uhvatila posljednji voz
Foto: EPA

Australija slavila

Australija protiv Litvanije uhvatila posljednji voz

M. Šljivak

Košarkaši Australije savladali su večeras u susretu grupe D Svjetskog prvenstva selekciju Litvanije rezultatom 82:75.

Australija je odličnom igrom u prvoj dionici pokazala kako su veoma nezgodan rival. Ova utakmica im je bila odlučujuća za plasman u naredni krug, a već nakon prve dionice su pokazali u kojem pravcu će ovaj susret ići.

Dobili su Australci prvu dionicu sa 10 poena razlike (30:20), da bi s boljom košarkom nastavili i u drugoj četvrtini. Razbijali su Litvance, a na odmor su otišli s 19 poena prednosti, 47:28.

Međutim, uporni Litvanci su se vratili. Igrali su mnogo bolje u odbrani, počeli su pogađati vanjske šuteve, te su nakon 30 minuta igre imali zaostatak od samo šest poena, 62:56.

Litvanci su se dosta istrošili u trećoj dionici. Iako su stalno bili blizu Australaca, nisu uspjeli da kreiraju veliki preokret, te je Australija stigla do prve pobjede u ovoj grupi i još uvijek su u igri za plasman u drugi krug.

Joe Ingles je predvodio Australce sa 18 poena u ovom susretu, a kod Litvanije je Reinaldas Seibutis ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.