Australija zaledila Srbiju na minus 15

Pobjednik odlučen u posljednjoj četvrtini

Australija zaledila Srbiju na minus 15

A. Beganović

U okviru 2. kola grupe A košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama Australija je nadigrala Srbiju (95:80).

Sjajajn meč odigrali su Australija i Srbija, a na kraju su više razloga za slavlje imali Australci koji su slavili rezultatom 95:80).

Nakon prvih 10 minuta Australci su imali šest poena viška (26:23), no u drugom periodu probudila se Srbija koja je na odmor odlazi sa prednošću od tri poena (43:30).

U trećem periodu košarkaši Srbije su uspjevali sačuvati prednost, a na posljednji odmor otišli su sa poenom viška (63:62) tako da je odluka o pobjedniku pala u posljednjoj četvrtini u kojoj su se mnogo bolje snašli Australci, te su na kraju slavili sa ubjedljivih 15 poena razlike.

Kod Australije su briljirali Matthew Dellavedova i Patty Mills. Prvi je imao učinak od 23 poena i 13 asistencija, dok je drugi sa 26 poena bio najefikasniji igrač susreta. S druge strane kod Srbije su bolji od ostalih bili Miroslav Raduljica sa 25, te Miloš Teodosić sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi