B tim Spursa nemoćan u Portlandu, Hawksi dobili Bullse
Foto: ESPN

NBA liga

B tim Spursa nemoćan u Portlandu, Hawksi dobili Bullse

E. Škorić

U protekloj noći odigrano je osam susreta najjače košarkaške lige na svijetu.

Cleveland Cavaliersi su, očekivano, savladali Charlotte Hornetse sa 97:88. Dogodilo se u Clevelandu nešto nesvakidašnje jer je domaći sastav poveo 21:0. 

Na kraju je prvu dionicu završio sa plus 17 (34:17), a Hornetsi su uspijevali u nastavku utakmice doći i do minus dva, ali ne i do potpunog preokreta. LeBron James je predvodio Cavse sa 27 poena i 13 asistencija, dok je Kevin Love ubacio 22 poena uz 17 skokova. Kemba Walker je u gostujućem timu ubacio 24 poena.

Cavsi su na omjeru 14-9 i trenutno su peta ekipa na Istoku, dok je Charlotte 12. sa omjerom 6-18.

Sličan početak kao Hornetsi imali su i Lakersi u Indiani. Gubili su protiv Pacersa sa 26:4! Kobe Bryant i društvo su za poluvrijeme ubacili tek 27 poena i to sve govori. Indiana je sve kompletnija, a i igra sve bolje, pa je samo u prvoj dionici ubacila 34 poena.

Pacersi su na kraju slavili 110:91. Lakersi su uspjeli da smanje dok su na parketu igrali rezervni igrači. Bryant je, i pored ove blamaže Lakersa, uspio da ubaci 21 poen. Stuckey i Miles su bili najbolji kod Pacersa sa po 20 poena, dok je drugi imao i 10 skokova.

Boston Celticsi su u Philadelphiji nadigrali 76erse sa 105:87. Ovo je bio četvrti vezani poraz Philadelphije, najgore ekipe na Istoku, pa vjerovatno i čitave lige, sa omjerom 2-22. Kanađanin Olynik je ‘natrpao’ 76erse sa 30 poena, a Noel je na suprotnoj strani ubacio 19.

Zanimljiv susret odigrali su Atlanta Hawksi i Chicago Bullsi, a domaći su bili bolji sa 93:86 za ostanak na sjajnom, trećem mjestu na Istoku sa omjerom 17-7. Al Horford je bio koban za goste sa 21 poenom, dok je Milsap dodao 17, a na drugoj strani Butler je ubacio 22, Gibson 15, Rose 14 i Gasol 13 poena.

Toronto Raptorsi ne popuštaju prvo mjesto na Istoku. Treću vezanu pobjedu ostvarili su protiv Orlando Magica (95:82). Lou Williams sa 18 i Lowry sa 17 poena bili su najefikasniji domaći igrači, a Harris sa 18 i Gordon sa 16 gostujući.

Phoenix Sunsi su dobar dio susreta vodili protiv Milwaukee Bucksa, no meč su na kraju izgubili sa 96:94. Portland TrazilBlazersi su dobilo na svom parketu aktuelne prvake sa 108:95, s tim što je Gregg Popovich odmarao petorku: Tima Duncana, Tonya Parkera, Thiaga Splittera, Manua Ginobilija.

Lillard je bio predvodnik domaćih sa 23 poena i 10 skokova, a isti broj poena ubacio je i Aldridge. Leonard je kod gostiju ubacio 21 poen.

I u zadnjem susretu sinoćnjeg programa Los Angeles Clippersi su sa 113:91 savladali Detroit Pistonse. Blake Griffin je u Clippersima ubacio 18, Jordan 16, Farmar 15 poena… Meeks je na drugoj strani ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije