Bajramović i Banvit uhvatili zadnji voz
Bajramović je odradio dobar posao protiv Lokomotiva

Među 16 se plasirali Banvit, Lokomotiv, Asvel i Aris

Bajramović i Banvit uhvatili zadnji voz

M. Maksimović
Teme:

Utakmica šestog kola zaključena je prva faza Eurocupa. Posljednja četiri mjesta su popunile ekipe Banvita, Lokomotiv Kubana, Asvela i Arisa.

Banvit je pobjedio Lokomotiv Kuban 79:55, a drugi strijelac pobjedničkog sastava bio je Kenan Bajramović koji je za 25 minuta na parketu postigao 14 poena uz četiri skoka i tek jedan promašaj iz igre. Veliki dio posla Banvit je odradio u završnici prvog, odnosno početkom drugog dijela kada Lokomotiv ide u minus dvadeset poena (56:36).

Prvi strijelac Banvita je bio Chuck Davis sa 15 poena i 7 skokova, Lance Williams je dodao 11 uz 4 skoka. U grupi F su na kraju tri ekipe završile na omjeru 4-2, a Banvit je serijom od četiri uzastopne pobjede osigurao prolaz dalje, Lokomotiv i pored poraza također.

U grupi D je ASvel tek nakon produžetka savladao Lukoil Academic 69:68. Gosti su imali zadnju loptu u produžetku, ali Stoykov nije poentirao tri sekunde prije kraja. U regularnom toku je rezultat bio 56:56. Gosti su imali nakon deset minuta vodstvo 12:21, u jednom trenutku u nastavku i + 10, ali su u trećoj dionicu ubacili svega pet poena. Kod Asvela je najbolji bio Dijon Thompson sa 21 poenom. Stoykov i Heath su kod Lukoila postigli po 14 poena.

Baš kao i Asvel, nekada veliki Aris se domogao drugog kruga trijumfom u dodatnih pet minuta protiv Rudupisa 96:86. Ekipa iz Soluna je u produžetku napravila seriju 9:0 koja se pokazala presudnom za konačnih 96:86. Dominic James (22) i Ronald Davis (19) su vodili Aris do pobjede. Litvancima nije pomoglo ni 20 poena Urbutisa.

Tri ekipe su prvi krug takmičenja završile sa maksimalnih 6:0.To su Khimki, Lietuvos Rytas i Spartak. Lietuvos Rytas je u gostima bio bolji od Azovmasha 67:74, za koji je nastupio Ratko Varda. Varda je bio treći dvocifreni u ovoj ekipi sa 12 poena, imao je i 4 skoka. Nažalost, njegova nova ekipa završava takmičenje sa omjerom 1-5.

Banvit Kenana Bajramovića će nastaviti takmičenje među 16 preostalih ekipa, a njihovi protivnici u grupi K će biti Spartak St. Petersburg, Krka Novo Mesto i Budučnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije