Bajramović korak od naslova prvaka

Lietuvos poveo sa 3-2 protiv Žalgirisa

Bajramović korak od naslova prvaka

Finalna serija litvanskog košarkaškog prvenstva polako ulazi u svoju završnicu. U petoj utakmici Lietuvos Rytas je slavio protiv velikog rivala Žalgirisa sa 89:75 i poveo sa 3-2 u seriji.

Kenan Bajramović je odigrao najbolju utakmicu u finalnoj seriji i upisao 21 poen, 9 skokova i 3 asistencije. Kapiten bh. reprezentacije je na parketu proveo nešto manje od 38 minuta, za dva poena je šutirao 6/11, za tri poena 1/2, dok je sa linije slobodnih bacanja šutirao 6/7.

Pored Bajramovića u pobjedničkom sastavu su se još istakli Martynas Gecevicius sa 18 poena, a mladi Seibutis Babrauskas je dodao 16 poena i 6 skokova. U redovima Žalgirisa prvo ime je bio Martynas Pocius sa 21 poenom, a Kalnietis i Salenga su dodali po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.