Bakterija uništava tijelo turskog košarkaša
Foto: EPA

Veliki problemi za Omera Ašika

Bakterija uništava tijelo turskog košarkaša

M. Šljivak

Centar New Orleans Pelicansa Omer Ašik već dugo vremena je van terena.

Turski košarkaš ima velikih problema sa zdravljem i za sada ne može da se bavi košarkom, ali ni da trenira normalnim intenzitetom.

Ašiku je dijagnostikovana bakterijska infekcija koja naprosto uništava njegovo tijelo, što je bilo vidljivo kada se nakon dugo vremena pojavio u javnosti.

Problemi za 30-godišnjeg košarkaša su ogromni. Ašik je izgubio dosta na kilaži, a infekcija koju je dobio zahtjeva strogo mirovanje bez ikakvih aktivnosti.

Izvjesno je da je turski košarkaš završio ovu sezonu. Pitanje je hoće li nositi dres Pelicansa u narednoj sezoni jer je na njegovoj poziciji doveden All Star centar DeMarcus Cousins.

Ašiku je ovo bila druga sezona od ukupno pet koliko je ugovorom vezan za Pelicanse i gdje će zaraditi gotovo 60 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi