Balkanski kralj trojki: Teletović oborio lični rekord

Šest trojki protiv Toronta

Balkanski kralj trojki: Teletović oborio lični rekord

Dž. Mrakić

Mirza Teletović igra svoju četvrtu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć je u pobjedi Phoenixa nad Torontom postigao 20 poena, od čega je ubacio šest trojki iz sedam pokušaja.

Nastupe u novembru okončao je sa 31 postignutom tricom na svom kontu uz odličnih 44% realizacije, a vrijedi istaći da naš reprezentativac nikad nije postigao više trojki u mjesecu novembru.

U svojoj debitantskoj sezoni, u dresu Brooklyn Netsa, postigao je četiri trojke u pet susreta, kao „sophomore“ u 11 nastupa 15 puta postizao je tri poena, dok je najbolju dosadašnju statistiku trojki u novembru imao u prošloj sezoni, kada ih je postigao 24 u 14 nastupa.

Po procentu ubačenih trojki u dosadašnjem dijelu sezone Mirza Teletović nalazi se na 16. poziciji u NBA ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.