Balkanski okršaj pripao Bogdanoviću i Teletoviću

Brookly Netsi slavili protiv Orlanda

Balkanski okršaj pripao Bogdanoviću i Teletoviću

E. Škorić

Brooklyn Netsi su večeras sa 104:96 savladali Orlando Magic, što im je bila treća pobjeda u novoj NBA sezoni.

Orlando je prije dvije noći iznenadio Minnesotu, no u Barcalys Centru nije uspio napraviti novu senzaciju. Netsi su, iako uz dosta problema, uspjeli da ostvare drugu vezanu pobjedu nakon što su nadigrali New York Knickse u gradskom derbiju.

Dobrim dijelom prve četvrtine je Orlando vodio, ali je domaći sastav na kraju prve dionice imao poen prednosti (24:23). I u drugoj četvrtini su gosti bolji, imali su i plus sedam, da bi na poluvremenu vodili 52:50.

Sredinom treće četvrtine Brooklyn preuzima incijativu, dolazi do 62:60 vodstva, te više ne dopušta gostima da se vrate do kraja dionice.

Međutim, Orlando je uspio u četvrtoj četvrtini povesti ponovo (89:87), ali onda Netsi prave seriju i odlaze na plus sedam. Na kraju su otišli i na dvocifrenu prednost (102:92) i za Magic više nije bilo povratka.

Bojan Bogdanović, koji je ljetos iz Fenerbahčea stigao u Netse, predvodio je domaće sa 22 poena i šest skokova, dok je Deron Williams ubacio 18 uz sedam asistencija. Joe Johnson je ubacio 13, a Brook Lopez i Plumlee po 12 poena. Naš reprezentativac Mirza Teletović je ubacio sedam poena uz loš šut za tri (1-7). Skupio je na kraju i četiri skoka, te tri asistencije. 

Briljirao je Crnogorac Nikola Vučević u Orlandu sa 27 poena i 12 skokova. Lopez nije mogao braniti centarsku poziciju protiv sjajnog Vučevića. Kod Magica se još istakao Fournier sa 19 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.