Bamberg ispustio pobjedu protiv Darussafake

Ekipa iz Istanbula slavila nakon preokreta

Bamberg ispustio pobjedu protiv Darussafake

Darussafaka je u Brose areni pobijedila Bamberg nakon produžetka sa 99:97 (14:22, 15:18, 26:18, 29:26, 15:13), u okviru 29. kola Eurolige, i tako ostala u trci za plasman u TOP 8.

Domaći sastav je u nekoliko navrata imao 14 poena prednosti, u finišu regularnog dijela +5 (84:79), ali je tim iz Istanbula uspio da dođe do rezultatskog preokreta. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Brad Wanamaker sa 30 postignutih poena, dok je Fabien Causeur ubacio 15 koševa za domaćina.

Ekipa Darussafake je sada na omjeru 15-14 i ima isti broj pobjeda kao Crvena zvezda, ali uz utakmicu više. Bamberg je 13. sa 10 pobjeda i 19 poraza.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trebalo bi istaći da će se upravo Darussafaka i Zvezda sastati u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva, a pobjednik tog susreta obezbijediće plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi