Bamberg srušio Zvezdu u grotlu Arene
Foto: EPA

Euroliga, 5. kolo

Bamberg srušio Zvezdu u grotlu Arene

M. Šljivak

Košarkaši Brose Basketsa pobijedili su večeras u beogradskoj Areni ekipu Crvene zvezde rezultatom 75:69 u susretu 5. kola Eurolige.

Tim iz Bamberga je vodio od prve do posljednje minute i na kraju je sasvim zasluženo stigao do trijumfa u ovom duelu.

Njemački prvak je odlično ušao u meč. Dominirali su od samog početka, prednost je konstantno bila dvocifrena, a nakon prve dionice imali su plus 12, 18:30.

Išla je prednost i do maksimalnih plus 15 na početku druge četvrtine, ali se Zvezda nije predavala. Uspjeli su u jednom trenutku doći i na minus šest, ali je Bamerg na odmor otišao sa devet poena prednosti, 34:43.

Gosti su konstantno vodili i u nastavku. Međutim, prvak ABA lige je nekako uspijevao da bude blizu i nisu dozvolili rivalu da prelomi utakmicu. Prednost nakon 30 minuta igre bila je plus šest u korist gostiju iz Bamberga, 53:59.

Zvezda je na sve načine pokušavala da se vrati u meč. Imali su i nekoliko napada da dođu do izjednačenja, ali su pravili početničke greške u fazi napada i Bamberg je odolio svim pokušajima domaće ekipe.

Na kraju je njemački tim došao do pobjede, treće u sezoni, dok je beogradskoj ekipi ovo treći poraz u pet odigranih utakmica.

Goste je do pobjede vodio Augustine Rubit sa 15 poena, Ricky Hickman je dodao 12, a Leon Radošević 11 poena.

Kod Zvezde Taylor Rochestie je bio najefikasniji sa 22 ubačena poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi