Banvitu i Bajramoviću pobjeda na startu

Prve utakmice EuroCupa

Banvitu i Bajramoviću pobjeda na startu

Nakon Eurolige i EuroChalengea na red su stigle i prve utakmice EuroCupa. Prvo kolo donijelo je dosta zanimljivih rezultata, a posebno nas je zanimala igra Bajramovića u Banvitu, kao i Miloševića u sastavu Budućnosti.

U okviru grupe E, Banvitspor je u jednoj neizvjesnoj završnici protiv Skylinaresa (73:72) pobjedom otvorio nastupe u ovom takmičenju. Kenan Bajramović je postigao 9 poena, a zabilježio je i 4 skoka uz jednu asistenciju (za dva 3-7, za tri 0-4). Nekadašnji centar Bosne, Lance Williams imao je briljantnu noć u kojoj je postigao 20 poena uz 4 skoka. U okviru iste grupe Gran Canaria je bila bolja od Lokomotiv Kubana sa 84:76.

Budućnost je baš kao i Banvit, također pobjedom započela put kroz grupu H na ovom takmičenju. Bili su mnogo bolji od Turowa (75:50) uz 18 poena i 8 skokova Vučevića. Milan Milošević nije se uspio upisati u listu strijelaca. Dexia je na svom parketu izgubila od Albe rezultatom 74:78.

Veliki derbi koji je obilježio prvo kolo odigran je u sklopu grupe D. Asvel je odigrao odličnu utakmicu protiv Valencie (87:78), a potovo je nezaustavljiv bio Tony Parker sa 34 poena, 5 skokova i isti toliko asistencija. U istoj grupi Lukoil je došao do tijesne pobjede nad Oostendeom (65:66).

Evo i ostalih rezultata prvog kola EuroCupa:

Grupa A:

Donetsk - Hapoel Jerusalem 80:71
Cibona - Gravelines 71:101

Grupa B:

Riga - Paok 80:74
Cholet - Khimki 63:75

Grupa C:

Aris - Nymburk 55:64
Gasterra - Rudupis 77:82

Grupa F:

Azovmash - Le Mans 79:76
Krka - Lietuvos Ritas 65:73

Grupa G:

Spartak St. Ptersburgh - Cedevita 73:56
Bayern - Benetton 72:62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.