Barack Obama tipuje na Lakerse
Obama je veliki zaljubljenik u košarku

NBA playoff

Barack Obama tipuje na Lakerse

Predsjednik SAD Barack Obama prognozirao je da će LA Lakers osvojiti ovogodišnju titulu prvaka slaveći nad Orlando Magicom u šest utakmica finalne serije.

Barack Obama je poznat kao veliki  poznavalac i ljubitelj košarke. Svaki trenutak svog slobodnog vremena američki predsjednik koristi da posjeti neku od košarkaških utakmica. Obama je u martu bio upitan da prognozira pobjednika završnog turnira NCAA košarke, i kao iz topa je ispalio da će to biti momčad North Caroline, što se ispostavilo tačnim. 

Ponukani Obaminim odličnim poznavanjem košarke novinari su ga upitali da prognozira ovogodišnjeg prvaka NBA lige. Obama je odgovorio da će slaviti Lakersi u šest utakmica, a da će finale ući u historiju NBA lige kao jedno od najboljih do sada. Ipak, ostaje nam da sačekamo početak finalne serije koja počinje u četvrtak u Staples Centeru u Los Angelesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti