Barca deklasirala Fuenlabradu
Foto: ACB

ACB liga, 32. kolo

Barca deklasirala Fuenlabradu

Ekipa Barcelone pobijedila je na domaćem terenu Fuenlabradu sa 87:53 (16:16, 30:11, 19:16, 22:10), u okviru 32. kola ACB lige.

Katalonci su bili bolji rival tokom većeg dijela meča, a posebno su se istakli u drugoj četvrtini, u kojoj su u potpunosti nadigrali gostujući sastav i ovaj dio igre dobili sa 30:11.

Domaćina je do pobjede predvodio Aleksandar Vezenkov sa 14 poena, dok su  Ante Tomić i Brad Oleson ubacili po 12 koševa. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe na terenu je proveo deset minuta, a za to vrijeme zabilježio je dva poena, četiri skoka i tri asistencije.

Bolji od ostalih u redovima Fuenlabrade bili su Marko Popović i Paco Cruz sa po 10 postignutih poena.

Barca je trenutno četvrta na tabeli sa skorom 21-9 i zaostaje dvije pobjede za vodećim Realom. Sa druge strane, Fuenlabrada zauzima 12. poziciju sa omjerom 12-18.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi