Barca izborila majstoricu, Mirza skroman
Teletović je ubacio samo jedan poen

Četvrtfinala Eurolige

Barca izborila majstoricu, Mirza skroman

Košarkaši Barcelone deklasirali su večeras Tau Ceramicu u njihovoj Fernando Buesa Areni (84:63), pa će putnika na Final Four u Berlin odlučiti majstorica, odnosno peta utakmica. Trenutni rezultat je 2:2.
Naš Mirza Teletović nije se proslavio, a za nešto više od 25 minuta provedenih na parketu ubacio je samo jedan poean.

Bh. reprezentativac definitivno nije imao svoju noć i ništa mu nije polazilo za rukom. Promašio je svih pet šuteva iz igre, a zanimljivo pucao je samo „trojke“, dok je sa linije slobodnih bacanja imao polovičan učinak (1-2). Najefikasniji igrač utakmice bio je Igor Rakočević (21 poen), ali „keramičarima“ ni to nije pomoglo da ostvare pobjedu koja im je „čekirala“ kartu za Berlin. U pobjedničkom timu čak petorica igrača upisali su dvoznamenkast učinak (Jaka Laković 15, Gianluca Basile 13, Navarro 11, David Andersen 11 i Ersan Ilyasova 11).

Za razliku za Tau Ceramice, grčki klubovi, Panathinaikos i Olympiakos nisu dozvolili luksuz da igraju petu utakmicu i posao su završili večerašnjim pobjedama u gostima kod Siene odnosno Real Madrida.

Olympiakos je veoma neizvjesnoj utakmici slavio u Madridu pobjedu rezultatom 78:75, treću u seriju, koja je označila i plasman na Final Four. Najzaslužniji za ovaj trijumf bio je Bourousis koji je postigao 25 poena, te dodao šest skokova i dvje asistencije. Grci su do trijumfa stigli tek u posljednjoj dionici igre koju su riješili u svoju korist rezultatom 24:17.

Panathinaikos je tokom cijelog susreta protiv Montepaschija imao prednost, koju domaći nisu uspjeli ugroziti niti u finišu susreta Panata je na kraju slavila pobjedu rezultatom 91:84, plasiravši se tako na završnicu u Berlin.     

Rezultati
Tau Ceramica – Barcelona 63:84 (2:2 u seriji)
Real Madrid – Olympiakos 75:78 (1:3)
Montepaschi Siena – Panathinaikos 84:91 (1:3)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.