Barca ponižavala Bayern, Đedović najbolji u timu Bavaraca
Foto: EPA

Euroliga

Barca ponižavala Bayern, Đedović najbolji u timu Bavaraca

E. Škorić

Pravi debakl doživjeli su košarkaši Bayerna u derbiju šestog kola grupe C Eurolige protiv Barcelone, koja je slavila rezultatom 99:77.

Barcelona je doslovno unakazila Bayern na parketu dvorane u Minhenu i na kraju stigla i do šeste pobjede, ali u ovoj sezoni najuvjerljivije.

Bayern je poveo 4:0, pa 8:6 na početku utakmice i to je sve što smo vidjeli od njemačkog tima. Katalonci su preokrenuli i do kraja prve dionice stekli pet poena prednosti (22:17).

Onda se, u drugoj četvrtini, prednost gostiju samo povećavala iz minute u minutu. U jednom trenutku moćni katalonski tim imao je plus 24 (57:33), a na odmoru je vodio sa 60:39.

Razbijeni tim Bayerna nije smogao snage da bar ublaži poraz. Barca je cijelo drugo poluvrijeme imala 20+ prednost, a završeno je sa 22 poena (99:77) razlike. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Brad Oleson je jedini igrač Barce koji se nije upisao u strijelce i to dovoljno govori. Nachbar i Huertas su ubacili po 15 poena, koliko i Navarro koji je zapravo prelomio susret svojim trojkama u drugoj dionici.

Najbolji igrač Bayerna bio je naš Nihad Đedović sa 14 poena i pet asistencija. Robin Benzing ga je pratio sa 12 poena, te John Bryant sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti