Barca prekinula sjajan niz u Euroligi

Ostali bez play-offa

Barca prekinula sjajan niz u Euroligi

Nakon sinoćnje pobjede Baskonije protiv Bamberga, ekipa Barcelone je i matematički izgubila sve šanse za plasman u play-off.

Kataloncima ove sezone gotovo ništa ne ide od ruke, a zanimljivo je da se po prvi put nakon 11 godina neće naći u play-offu Eurolige.

Barca je u ovosezonskom izdanju Eurolige upisala 10 pobjeda i 16 poraza i trenutno je 11. na tabeli, sa pet trijumfa manje u odnosu na osmoplasirani Anadolu Efes.

Slabijim rezultatima svakako su doprinijele mnogobrojne povrede ključnih igrača, koji su zbog toga propustili znatan dio sezone u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipi Giorgosa Bartzokasa ne cvjetaju ruže ni u ACB ligi, gdje zauzimaju tek petu poziciju nakon 25 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi