Barca preživjela gostovanje u Beogradu

Zvezda ipak poražena

Barca preživjela gostovanje u Beogradu

E. Škorić

Košarkaši Zvezde poraženi su od Barcelone sa 77:73 u 11. kolu Top 16 faze Eurolige.

Prepuna Kombank arena u Beogradu ugostila je zvijezde Barcelone, a Zvezda je do posljednjeg minuta pružala veliki otpor favorizovanim gostima.

Bili su crveno-bijeli nadomak senzacije, a Boban Marjanović je imao još jednu sjajnu predstavu. On je ubacio 23 poena uz 11 skokova i pet asistencija, dok su Blažič i Kalinić dodali po 10 poena. 

Kod Barcelone je najbolji bio Satoransky sa 11 poena, 10 skokova i pet asistencija. Juan Carlos Navarro je ubacio 12, Huertas i Thomas po 10 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za Barcu je ovo bila osma pobjeda u Euroligi, dok je Zvezda na omjeru 3-8 uz male šanse, minimalne zaista, da se plasira u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.