Barca razbila Galatasaray u prvoj četvrtfinalnoj utakmici

Barcelona povela protiv Galatasaraya sa 1-0

Barca razbila Galatasaray u prvoj četvrtfinalnoj utakmici

Košarkaši Barcelone slavili su u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige protiv Galatasaraya sa 88:61, te su poveli sa 1-0 u seriji.

Gosti iz Istanbula su mnogo bolje otvorili utakmicu, poveli su sa 7:0, a Barcelona je do kraja prve četvrtine morala stizati rezultat. Na odmor su gosti otišli sa sedam poena prednosti (14:21). 

Barcelona je u drugom periodu zaigrala mnogo bolju odbranu, a kod gostiju je jedino raspoložen za igru bio Carlo Arroyo koji je ubacio šest poena Galatasaraya. Na poluvrijeme je Galatasaray otišao sa dva peona prednosti (33:35).

Ključni momenat utakmice zbio se pred kraj prvog poluvremena kada se povrijedio najbolji igrač gostiju Carlos Arroyo nakon čega se igra Galate potpuno raspala. U nastavku utakmice Barcelona je potpuno dominirala parketom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prednost domaćina je rasla iz minute uminutu, a u posljednjih 10 minuta na parketu je postojala samo jedna ekipa. Domaćin je potpuno razbio goste iz Istanbula i upisao prvu pobjedu u četvrtfinalnoj seriji.

Prvo ime domaćeg tima bio je reprezentativac Slovenije Boštjan Nachbar sa 19 poena, Juan Carlos Navarro je dodao 12, a Jacob Pullen i Brad Oleson po 11. Kod gostiju je jeidni dvocifren bio Carlos Arroyo sa 14 poena, dok se bivši bh. reprezentativac Henry Domercant za 11 minuta nije upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.