Barca se osvetila Tau Ceramici

Euroliga

Barca se osvetila Tau Ceramici

Barcelona je slavila u svojoj Blaugrani nad Tau Ceramicom našeg Mirze Teletovića i tako izjednačila rezultat u seriji na 1:1. katalonci su slavili sa uvjerljivih 85:62.

Nakon odlične igre u prvom susretu i uvjerljive pobjede, Tau Ceramica ipak nije imala snage da uzme Barci i drugu pobjedu na njenom parketu. Domaći su košarkaši u drugom susretu odigrali mnogo bolje, predvođeni Ersanom Ilyasovom (16 poena), Franom Vasquezom (14) i Jakom Lakovičem (17).

U dresu Tau Ceramice, reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović proveo je 30 minuta na parketu i za to vrijeme uspio ubaciti za njega skromnih osam poena, dok je „keramičare“ po efikasnosti predvodio Igor Rakočević sa 18 poena.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.