Barca slavila, Renfroe na visini zadatka

Euroliga, 18. kolo

Barca slavila, Renfroe na visini zadatka

Barcelona je upisala pobjedu nakon dva uzastopna poraza u Euroligi.

Pred domaćim navijačima katalonski klub je savladao Anadolu Efes sa 89:78 (16:15, 17:19, 30:19, 26:25) u okviru 18. kola Eurolige, ostvarivši tako osmu pobjedu ove sezone. Na istom omjeru trenutno je i ekipa iz Istanbula.

Tim Georgiosa Bartzokasa dominirao je većim dijelom susreta, a jedini pad u igri imao je sredinom posljednje četvrtine kada je protivniku dozvolio seriju 19:8.

Ipak, domaći košarkaši su u finišu pojačali ritam i iskusno priveli susret kraju.

Najbolji košgeterski učinak kod Barce imao je Petteri Koponen. On je meč završio sa 20 poena, dok je Vitor Faverani na svom debiju ubacio 18 koševa i zabilježio osam skokova.

Alex Renfroe pružio je prilično dobru partiju ubacivši sedam poena uz samo jedan promašaj (2/3 iz igre, 2/2 slobodna bacanja). Na svom kontu imao je još tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Brandon Paul je za goste ubacio 25 koševa.

Do pobjede je večeras stigao i Emporio Armani. Milanezi su u Mediolanum Forumu bili bolji od Galatasaraya sa 92:87 (23:21, 26:18, 22:21, 21:27).

Kruno Simon predvodio je Armani sa 19 poena i pet asistencija. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na drugoj strani istakli su se Sinan Guler i Bruno Fitipaldo sa po 17 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi