Barca u "ludom" El Clasicu savladala Real i prošla dalje

Barca u polufinalu Kupa kralja

Barca u "ludom" El Clasicu savladala Real i prošla dalje

M. Šljivak

Košarkaši  Barcelone plasirali su se u polufinale Kupa kralja nakon što su večeras u prvom četvrtfinalnom duelu savladali u El Clasicu Real Madrid posle produžetaka rezultatom 111:108.

Barca je bolje otvorila susret i povela je sa 5:0, ali potom Real pravi seriju 11:2, te preokreće rezultat u svoju korist. Ipak, Barcelona je potom napravila seriju od 7:0, da bi potom nakon rezultata 14:14, uslijedila još jedna serija 9:0 za najveću prednost u prvoj dionici 23:14. Na kraju ove četvrtine Barca je imala sedam poena prednosti 25:18.

Real je uspio sredinom druge četvrtine ponovo vratiti neizvjesnost u susret. Iako je katalonski tim imao u nekoliko navrata imala devet razlike, Real se uspio vratiti, te su u 16. minuti poveli 35:34. Međutim, Barca je ponovo odigrala bolje samu završnicu prvog poluvremena, te se na odmor otišlo sa tri poena prednosti 49:46.

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je Kraljevima, koji su novom serijom od 5:0 prešli u vodsvo 51:49.  Uzvratila je potom i Barcelona sa 10:0, te su ponovo otišli na plus osam 59:51.  Vratio se ipak Real ponovo u susret, te se u zadnju dionicu ušlo sa plus četiri za Barcu 64:60.

Početkom četvrtog perioda Kraljevi ponovo igraju bolje, a trojkom Jayceea Carrolla su u 34. minuti došli do vodstva 67:66. Potom je uslijedila igra koš za koš, a u posljednje dvije minute se ušlo vodstvom Bare 75:73. Reyes je potom pogodio za poravnanje 75:75, a Barca je promašila svoj napad, da bi Reyes na minut do kraja napravio faul u napadu,, pa se u samo završnicu ušlo neriješenim rezultatom 75:75. U sjajno završnici šuteve su promašili Tomić i Llull, te je nakon 40 minuta rezultat glasio 77:77.

Prve poene u produžecima pogađa Real preko Carrolla, ali je na krilima Marcelinha Huertasa i Tomića Barca napravila seriju od 8:0 za prednost od šest poena 85:79. Potom je Sergio Rodriguez sa pet vezanih poena vratio na samo minus jedan 85:84. Carroll je u seriji bacanja pogodio za 93:90, a uzvratio je Lorbek koji je pogodio jednoi, te je namjerno promašio drugo. Skočili su u napadu Katalonci, te je Lorbek šutem za dva pogodio za novi produžetak 93:93.

Serijom 4:0 Barca je otvorila drugi produžetak, da bi potom Llull uzvratio trojkom za 97:96. U zaista sjajnoj završnici ponovo je Ante Tomić dominirao, ali je Llull trojkama održavao Real u igri. U posljednji minut se ušlo sa poenom prednosti za Barcu 102:101,  a poenima Olesona u sami finiš se ušlo sa plus tri za Barcu 106:103. Llull je novom trojkom vratio na 109:108, da bi Huertas pogodio bacanja za pobjedu Barce.

Pete Mickael je ubacio 26 poena za Barcu, Ante Tomić je dodao 20 uz 11 skokova, dok je Llull ubacio 20 poena za Real Madrid.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.