Barcelona dogovorila novo pojačanje?

Vitor Faverani u Barci?

Barcelona dogovorila novo pojačanje?

M. Šljivak

Ekipa Barcelone mogla bi uskoro dobiti veliko pojačanje pod košem.

Prema tvrdnjama španskih medija, novi član Barce u narednim danima će postati brazilski centar Vitor Faverani.

Ovaj 28-godišnji košarkaš je dogovorio sve uslove s katalonskim klubom, a postignut je dogovor i sa ekipom Murcije, gdje ovaj 211 centimetara visoki košarkaš nastupa, pa ćemo Brazilca gledati uskoro u dresu Barcelone.

Faverani iza sebe ima bogato iskustvo. U Španiju je još stigao kao 14-godišnjak i to u redove Unicaje iz Malage, a u ovoj zemlji je igrao kao posuđen igrač u nekoliko timova.

Tek 2009. godine je dobio pravu šansu u ACB ligi i to upravo u ekipi Murcije, a dobre igre su ga odvele u Valenciju, a potom i u NBA ligu gdje je sezonu igrao za Boston Celtics.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Igrao je zatim kratko u NBDL-u i u Maccabiju iz Tel Aviva, da bi ove sezone ponovo stigao u Murciju.

Iza sebe ima nekoliko mjeseci zaista odličnih nastupa za ovaj tim, a na prosjeku je od oko 10 poena u ACB ligi, dok poen više ubacuje u Eurocupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi