Barcelona dovodi Bynuma
Foto: EPA

Dovode playa?

Barcelona dovodi Bynuma

M. Šljivak

Košarkaški klub Barcelona tijekom ljeta želi angažovati vrhunskog organizatora igre.

Glavna meta katalonskog velikana je košarkaš ruskog Khimkija Tyrese Rice. Međutim, tim iz Moskve nema namjeru pustiti najboljeg igrača, pa španski viceprvak razmatra drugu opciju.

Plan B za Barcelonu je nekadašnji NBA igrač Will Bynum. Nekadašnji član Detroit Pistona i Boston Celticsa je proteklu sezonu proveo u Kini, gdje je pružao fantastične partije u dresu Guangdong Tigersa.

Ubacivao je prosječno preko 22 poena uz preko sedam asistencija po meču, te je vodio tim do najvećeg niza pobjeda u povijesti CBA lige i to u 26 utakmica zaredom.

Upravo najveći rival Barceloni za potpis Bynuma je ovaj kineski tim. Poznato je da Kinezi ne štede kada su ugovori košarkaša u ovoj zemlju u pitanju, a i sam Amerikanac nema ništa protiv ostanka u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sjajno 32-godišnji košarkaš je u Evropi igrao i za Maccabi iz Tel Aviva, a najviše se zadržao u ekipi Detroit Pistonsa, gdje je igrao šest godina.

Finiš ove sezone je proveo nastupajući za Washington Wizardse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.