Barcelona i Lawal raskinuli saradnju

Prije isteka ugovora

Barcelona i Lawal raskinuli saradnju

Barcelona i nigerijski košarkaš Shane Lawal dogovorili su sporazumni raskid saradnje. 

U zvaničnom saopštenju katalonskog kluba je objavljeno kako je iskusni Lawal nekoliko mjeseci prije isteka ugovora odlučio napustiti Barcelonu, a raskid saradnje s ovim centrom je bio očekivan. 

Ovaj 30-godišnji košarkaš je zbog povrede bio primoran propustiti gotovo cijelu sezonu, a navijačima će ostati u sjećanju više po pauziranju, nego po igrama na parketu. 

Lawal je u Barcelonu stigao 2015. godine nakon što je prethodno igrao za Sassari. U dosadašnjoj košarkaškoj karijeri je još nastupao za Astanu, Tezenis Veronu, Clavijo, Al-Ahli Benghazi, Guadalajaru i Al-Arabi. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi