Barcelona na korak od završnog turnira

Euroliga, play-off

Barcelona na korak od završnog turnira

Košarkaši Barcelone došli su nadomak plasmana na Final Four nakon što su večeras na svom terenu savladali ekipu Lokomotiv Kubana.

Španski tim slavio je rezultatom 82:70, pa je tako poveo sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige.

Gosti su odigrali na visokom nivou u prvoj četvrtini, te su ovaj period igre riješili u svoju korist rezultatom 23:19. Snažan odgovor stigao je u narednih 10 minuta kada je Barcelona sjajnom odbranom natjerala Kuban na mnogobrojne greške, što je rezultiralo potpunim preokretom (42:36).

Svoju nadmoć Španci su pokazali i u trećoj četvrtini (19:14), da bi u nastavku rutinski priveli susret kraju.

Domaćina je do pobjede predvodio Alex Abrines sa 25 koševa, dok je kod gostiju najefikasniji bio Anthony Randolph sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naredna utakmica takođe će se odigrati u Barceloni, i to u četvrtak sa početkom od 20.45 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti